clanak False

Sjednica Gospodarskog vijeća Komore Zagreb i Partnerskog vijeća Grada Zagreba

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Sandra Švaljek prisustvovala je zajedničkoj sjednici Gospodarskog vijeća Komore Zagreb i Partnerskog vijeća Grada Zagreba.
14.11.2014.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek prisustvovala je danas zajedničkoj sjednici Gospodarskog vijeća Komore Zagreb i Partnerskog vijeća Grada Zagreba o razvoju i konkurentnosti zagrebačkoga gospodarstva. 

Između Grada Zagreba i Komore Zagreb je u pogledu gospodarskih kretanja uvijek postojala čvrsta suradnja, izjavila je zamjenica Švaljek te dodala kako su u tijeku pripreme za izradu Razvojnog dokumenta Grada Zagreba kao i ostalih županija, a ovo je idealna prilika za raspravu o tome na koji način će se razvijati gospodarstvo Zagreba, koje su prednosti, snage, kakvi razvojni projekti bi mogli usmjeravati njegov razvoj u budućnosti.
Sa zadovoljstvom ću čuti što nam eksperti imaju za reći na tu temu, rekla je zamjenica. 

Također je dodala kako se u Gradskoj upravi priprema niz razvojnih projekata. Kako bi pomogli poduzetnicima osnivamo poduzetnički centar kojeg ćemo otvoriti, ako ne do kraja 2014. kao što smo najavljivali, onda sigurno na početku sljedeće godine - to će biti one stop shop gdje će poduzetnici moći dobiti informacije, savjete te edukaciju. Pripremamo i inovativno područje na Zagrebačkom velesajmu tzv. inovativni urbani prostor koji bi trebao biti jedno novo mjesto okupljanja i sastajanja u Zagrebu, novo središte poslovnih događanja. Prostor Velesajma želimo asocirati sa djelatnostima visoke tehnologije pa smo na tom tragu jučer tamo održal prvu start up konferenciju Zagreb Connect koja je bila izuzetno uspješna, naglasila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Na sjednici u prostorijama HGK – Komore Zagreb bilo je riječi o makroekonomskom okruženju, trendovima zagrebačkog gospodarstva, pravcima i potencijalima razvoja zagrebačke industrije, uvozu i izvozu te o mjerama poticanja razvoja inovacija i izvoza. 

Ova tematska rasprava pripremljena je kao dio provedbe strateških ciljeva Razvojne strategije Grada Zagreba, vezanih uz jačanje konkurentnosti gospodarstva i njegov razvoj temeljen na znanju, inovacijama i kvaliteti ponude roba i usluga, a koji bi trebao biti i sastavni dio novog strateškog razvojnog dokumenta – ZagrebPlana 2020.


Gradske vijesti - 2014.