clanak False

Otvorenje Ledenog parka na Tomislavovom trgu

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Sandra Švaljek otvorila je bajkoviti Ledeni park na Tomislavovom trgu.
05.12.2014.

 

Bajkoviti blagdanski sjaj Zagreba nadopunjen je još jednom adventskom atrakcijom – Ledenim parkom na Tomislavcu, koji je večeras poput vremeplova sve prisutne vratio u prošlost, na Badnjak 1874., kada se otvorilo prvo gradsko klizalište te su građani, baš kao i danas, klizali s fenjerima u rukama.


Otvorivši Ledeni park, zamjenica gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek naglasila je da se bez obzira na ovo krizno vrijeme isplatilo uložiti u ledenu čaroliju, kako bi sugrađanima priuštili romantičan ugođaj koji će trajati kroz cijelo vrijeme adventa.


Klizalište je napravljeno po uzoru na ona u najvećim svjetskim metropolama i epicentrima kulturnih zbivanja, kao što su Beč, New York i Moskva, te se njime želi obnoviti stara zagrebačka tradicija razonode i rekreacije građana na zaleđenim površinama grada. Građani će na raspolaganju imati glavno klizalište veličine 800 m2 uz 400 metara dugačku i 2,5 metra široku vanjsku stazu koja će omogućiti klizanje cijelim Tomislavcem.


Zamjenica je podijelila radost s građanima te najavila kako će Tomislavac, osim rekreativnog sadržaja, nuditi i bogat izbor gastronomskih delicija pripremljenih u kuhinjama poznatih zagrebačkih restorana. 
 


Gradske vijesti - 2014.