clanak False

ZAGREB CONNECT Bootcamp: Fokusirajte se na tržište, ne samo na proizvod

Prvi dan konferencije Zagreb Connect okupio je finaliste pitch natjecanja koji će se sutra, 13. studenog, boriti za nagradni fond od 125 000 kuna.
12.11.2014.



Prvi dan konferencije Zagreb Connect okupio je finaliste pitch natjecanja koji će se sutra, 13. studenog, boriti za nagradni fond od 125 000 kuna.

Više od 50 poduzetnika početnika i start-up tvrtki iz Hrvatske i regije prijavilo se na Zagreb Connect kako bi predstavili svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Gotovo 20 kvalitetnih start-up projekata danas je imalo priliku usavršiti svoje prezentacijske vještine i naučiti kako pitch-ati sa svjetski priznatim mentorima: Christoph Sollich – mentor Founder Institute-a, Joško Bobanović – mentor i partner u Sofinnovi, Tomer Dvir – osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Soluto (Izrael), Marcel Shaton – glavni direktor ISERD-a (Izraelsko – Europska direkcija za istraživanje i razvoj), Sergej Lugović – predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Shanir Ovadia - suosnivač tvrtke Go4star i Luka Abrus - glavni izvršni direktor tvrtke Pet minuta.

'Najčešća pogreška koja se pojavljuje u prezentacijama start-upova, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, je fokusiranje na proizvod a ne na tržište koji je krajnji dokaz uspjeha ili neuspjeha proizvoda. Naša zadaća kroz Bootcamp Zagreb Connecta-a je objasniti finalistima na koji način isto staviti u kontekst poslovnog problema koji rješavaju te ukazati na mogućnosti tržišta koje se nude' - izjavio je Joško Bobanović

Marko Mišulić, start-up natjecatelj s projektom Rentlio, naglasio je: 'ZagrebConnect je izvrsna prilika za razmjenu iskustava i uspostavu kontakata koji mogu omogućiti realizaciju punog potencijala niza zanimljivih hardverskih i softverskih rješenja koja se na ovoj konferenciji predstavljaju. Upravo zbog toga smo našu Rentlio aplikaciju, koja rješava probleme operativnog vođenja manjih objekata u turizmu i prijavili na ZagrebConnect. Naravno, dodatan motiv je i novčana nagrada, koja malim i dinamičnim startup kompanijama uvijek dobro dođe.“

Pobjednike pitch natjecanja očekuju vrijedne nagrade:
50.000,00 kn
30.000,00 kn
20.000,00 kn
Nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedništem na području grada Zagreba 25.000,00 kn + besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Velik interes poduzetnika i investitora na konferenciji potvrdili su organizatori konfererencije: Grad Zagreb, Veleposlanstvo Izraela, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebački velesajam.


Gradske vijesti - 2014.