clanak False

Otvorena izložba fotografija "Zagrebačke njuške"

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek otvorila je u auli Gradske uprave izložbu fotografija Zagrebačke njuške.
24.11.2014.

Zg njuške

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek otvorila je u auli Gradske uprave izložbu fotografija Zagrebačke njuške, u organizaciji Zoološkog vrta Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Izložba je humanitarnog karaktera te je sav prihod od prodaje fotografija i kalendara namijenjen programu edukacije skloništa za napuštene životinje grada Zagreba - Dumovec.


Zahvalivši zamjenici gradonačelnika na ustupanju prostora ovoj izložbi, voditeljica skloništa Dumovec Tatjana Zajec objasnila je kako fotografije autora Gordane Popović i Mladena Popovića prikazuju napuštene pse, štićenike skloništa u Dumovcu, na gradskim lokacijama na kojima su pronađeni. Gđa Zajec dodala je i kako je ukupan prihod od prodaje fotografija i kalendara namijenjen edukaciji ponajprije zagrebačke djece i mladih, a koji se provodi u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba, dječjim vrtićima i školama te dječjim domovima i bolnicama.


Od ovih 12 pasa koji su na fotografijama, već je osam pasa udomljeno, istaknula je ravnateljica Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorka Maljković te predstavila dva psa koji u Dumovcu još čekaju na svoje nove vlasnike: četverogodišnjeg Manga i Rexa, kojem je Dumovec dom zadnjih sedam godina. Kako je naglasila, u siječnju naredne godine, Dumovec će slaviti 14 godina rada, tijekom kojih je udomljeno čak 7000 pasa.


Apeliravši na Zagrepčane da ne ostavljaju svoje ljubimce na cesti, zamjenica Sandra Švaljek pozvala je sve one koji imaju želju i mogućnosti, da udome psa iz Dumovca ali i da pomognu ovu hvalevrijednu akciju kupnjom fotografije ili kalendara.


Gradske vijesti - 2014.