clanak False

Niže cijena parkiranja

Gradonačelnik Bandić predstavio je 25 do 30% niže cijene parkiranja u svim parkirališnim zonama i javnim garažama.
31.03.2014.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, predstavio je model nižih cijena parkiranja u svim zonama, uključujući javne garaže, kojim se cijena parkiranja spušta za čak 25 do 50%.


Kako je objasnio, poslije iscrpne analize u proteklih 60 dana, zaključeno je da postoji prostor za smanjenje cijena, osobito u javnim garažama, što su nerijetko prazne. Tako će cijene, nakon pojeftinjenja, po satu parkiranja u prvoj zoni iznositi šest kuna umjesto dosadašnjih osam, u drugoj zoni tri kune umjesto četiri te u trećoj kunu i pol. Neće se mijenjati samo cijena povlaštenih stanarskih karata, s obzirom da ona omogućuje parkiranje u svim zonama.


Učinci ovakve politike cijena pratit će se mjesečno, a po potrebi će se i korigirati. Moguća su i daljnja sniženja cijena, sve kako bi se uspostavila ravnoteža između parkiranja u garažama i na javnim površinama.


Gradonačelnik Bandić dodao je da gradski Odjel za promet u suradnji sa Zagrebparkingom, radi na prijedlogu proširenja zona parkiranja uvođenjem četvrte i pete zone, kojima će biti pokriven cijeli Zagreb: Za primjer, u petoj zoni plaćala bi se se simbolična naknada, recimo, od sedam do devet kuna mjesečno, a navedeni prijedlog išao bi na razmatranje u Skupštinu, moguće već u svibnju.


Od srijede, 2. travnja, počinje naplata po novim cijenama, najavila je voditeljica Holdingove podružnice Zagrebparking Ana Preost te je dodala da će se već od sutra početi koristiti novi brojevi za plaćanje parkiranje s pomoću mobilnih telefona – ispred dosadašnjih 101, 102 i 103 bit će potrebno upisati dodatak 700.


S prvim danima travnja ukida se i vremensko ograničenje zadržavanja na parkirališnom mjestu u trećoj zoni, dok je novo vrijeme naplate na parkiralištu Paromlin od 7 do 20 sati, šest dana u tjednu, a na parkiralištu Zagrebačkog velesajma plaća se samo radnim danom.


Nove cijene parkiranja možete provjeriti OVDJE (PDF).


Gradske vijesti - 2014.