clanak False

Podjela rješenja za isplatu razlike naknade za umanjenu tržišnu vrijednost nekretnina

Gradonačelnik Bandić primio je danas stanovnike Jakuševca, kojima su uručena rješenja za isplatu razlike naknade za umanjenu tržišnu vrijednost nekretnina.
28.02.2014.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi primio 47 Jakuševčana kojima je uručio prva rješenja o isplati razlike naknade za umanjenu tržišnu vrijednost nekretnina.


Zahvaljujem vam na strpljenju, jer ovo smo sve trebali napraviti još prije Božića. Ove dodjele će ići sukcesivno svakim tjednom i uručit ćemo sva rješenja kroz sljedećih mjesec dana. Ovo je najmanje što možemo učiniti za naše sugrađane koji već gotovo 50 godina moraju živjeti pored odlagališta otpada, rekao je gradonačelnik, istaknuvši da će tako biti sve dok mjerenja budu pokazivala veće emisije plinova na Jakuševcu, pa ako treba i nakon njegova zatvaranja.


Također, gradonačelnik je podsjetio da se zagrebačko odlagalište otpada zatvara 2018. i da uskoro počinje gradnja novog Centra za gospodarenje otpadom u Resniku, a najavio je i premještaj sajma automobila na pogodniju lokaciju, u blizini autoceste do kraja godine.


Uz zahvalu gradonačelniku na prijemu i uručenim rješenjima, kao i na svemu što je dosad napravio za njih, okupljeni Jakuševčani naglasili su da je iznimno teško živjeti u sadašnjim uvjetima, kao i sa stigmom koju njihov kvart nosi.


Kako se moglo čuti od Željka Horvata, posebnog višeg savjetnika gradonačelnika, 540 naših sugrađana, koji su imali prijavljeno prebivalište na području Jakuševca u trenutku otvorenja odlagališta, imaju pravo na novčanu naknadu za koju je Grad u 2014. godini osigurao 13 milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2014.