clanak False

Sezona skijanja 2014.

Noćnim skijanjem, besplatnim za sve građane u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, na Sljemenu je sinoć otvorena skijaška sezona 2014.
31.01.2014.

(Media servis / Infopunkt / www.zagreb.hr) Noćnim skijanjem, besplatnim za sve građane u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, na Sljemenu je sinoć otvorena skijaška sezona 2014.

Za skijanje je pripremljena staza na Crvenom spustu i na Bijeloj livadi, a prema tvrdnji organizatora, uvjeti su idealni.

Zadovoljan viđenim i odazivom sugrađana koji su cijelu večer pristizali na zagrebačko brdo, gradonačelnik je, uz dosadašnje niže cijene, najavio i besplatno skijanje za umirovljenike:

"Odlučili smo 30 posto sniziti cijene svih karata i uvesti besplatno skijanje za klince do 15 godina. A ja ću ovdje reći, s obzirom da si ja taj luksuz mogu priuštiti, kao peti put izabrani gradonačelnik, da će i penzioneri ovdje skijati besplatno. To sam čuvao da kažem ovdje na Sljemenu". (zvučni isječak)

 

Tako će se za dnevnu kartu, umjesto 70 izdvajati 50 kuna tijekom tjedna, a vikendom 70 umjesto 100 kuna. Cijena skijaške karte za noćno skijanje snižena je za 20 kuna, pa iznosi 40 kuna. Poludnevna karta tijekom tjedna koštat će 30 kuna, a ne 50 kao prošle sezone. Vikendom poludnevna karta košta 40 umjesto 60 kuna. Sve smo to napravili radi građana, oni su zaslužni za Sljeme ovakvo kakvo je, nadodao je Bandić...

"Kada smo prije 13 godina rekli da ćemo ovdje imati Svjetski skijaški kup onda su mnogi mislili da sam lud, a sve smo to napravili. I ovo je napravljeno s dubokim uvjerenjem da će ovo koristiti naši sugrađani. To je napravljeno radi Zagrepčana, koji su ovdje izdvojili pare da mogu skijati, da ne moraju ići van i hvala Bogu da smo ovo napravili".(zvučni isječak)

Gradonačelnik je slikovito objasno zašto su karte besplatne baš za najmlađe...

"Zato da ne bi bili ko' ja, staro magare koje ne zna skijati i neka klinci nauče skijati. A ja ću naučiti skijati, dat ću vam sada ekskluzivu, kada napravimo novu gondolu za dvije godine i jezero na Krumpirištu. Igor Žiljak mi je rekao da ćemo kriomice po noći ovdje učiti, tako da me ne snimate ovdje kako padam na rit. Tako, da naučit ću ja, ja sam star, ali ću naučiti".(zvučni isječak) 

Na stazama su se mogli vidjeti i mladi i stari, svi se slažu da je staza odlična, a i odaziv građana veća je na otvorenju nove sezone skijanja na Sljemenu bio odličan.

Ako će sve ići po planu, skijaška sezona trebala bi trajati dva mjeseca, a zbog očekivanog većeg broja ljudi ZET će u promet pustiti i nekoliko autobusnih linijia više, kako bi građani mogli što bezbrižnije na snijeg.


Gradske vijesti - 2014.