clanak False

Zagrebački gradonačelnik u Sarajevu

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, prisustvovalo je proslavi Dana grada Sarajeva.
07.04.2014.

Foto-galerija

 

Na poziv gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovalo je proslavi Dana grada Sarajeva, koji se slavi 6. travnja u znak sjećanja na dan kada su partizani oslobodili Sarajevo od nacističke okupacije.


Uz želju da ovaj sarajevski susret doprinese uspješnom nastavku prijateljstva i suradnje između Zagreba i Sarajeva, zagrebački gradonačelnik uputio je poziv gradonačelniku Komšiću i predsjedavajućem sarajevskog Gradskog vijeća Sabahudinu Delaliću da prisustvuju obilježavanju Dana oslobođenja grada Zagreba 8. svibnja, kao i proslavi Dana grada Zagreba 31. svibnja.


Također, zagrebački gradonačelnik susreo se s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, s kojim je, između ostalog, obišao mjesto pred sarajevskom katedralom gdje će biti postavljen spomenik Papi Ivanu Pavlu II., a sastao se i s poglavarom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijom sarajevskim Huseinom ef. Smajićem.


Pri susretu s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem, gradonačelniku Bandiću uručena je povelja Društva o doživotnom članstvu, a gradonačelnika su primili i vodeći ljudi Bošnjačkog instituta, direktorica Amina Rizvanbegović Džuvić i članovi Upravnog odbora Instituta.


Uz gradonačelnika, zagrebačku delegaciju činili su Gzim Redžepi - zamjenik pročelnice GU za zdravstvo, ujedno i predsjednik Vijeća Albanaca u Zagrebu i predsjednik Medžliha Islamske zajednice Zagreb, Harun Omerbašić – posebni viši savjetnik gradonačelnika, Vesna Šimić – voditeljica Službe za međunarodnu i međugradsku suradnju, Dževad Jogunčić – predsjednik bošnjačke nacionalne zajednice Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Ervin Jahić – predsjednik bošnjačkog kulturnog društva Preporod te Sead Berberović – predsjednik bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske. Dolaskom iz Tuzle zagrebačkom izaslanstvu pridružio se i poznati nogometni trener Ćiro Blažević.


Gradske vijesti - 2014.