clanak False

Hrvatsko kulturno društvo Mainz kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u Gradskoj upravi članove Hrvatskog kulturnog društva Mainz.
27.12.2013.

 

Gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u Gradskoj upravi članove Hrvatskog kulturnog društva Mainz, koje je predvodila predsjednica Hrvatske kulturne zajednice iz Mainza Katica Vraneša. 

Gosti su stigli u Hrvatsku zbog nastupa na božićnom koncertu u Velikoj Gorici, a u prijateljskom razgovoru pohvalili su blagdanski izgled i ugođaj grada, posebno glavnog Trga, Zrinjevca i Tomićeve ulice.
 
Zaželjevši im ugodan boravak, gradonačelnik je podsjetio kako prijateljstvo dvaju gradova datira iz 1967. godine, te da će Grad Zagreb, kao i dosad, davati podršku projektima Hrvatske kulturne zajednice.

Uz prigodne blagdanske poklone, gosti su gradonačelniku otpjevali i jednu od božićnih pjesama koje izvode na koncertu, a gradonačelnik im je poklonio monografiju Zagreb- kratka urbana povijest i zlatno desetljeće

Na susretu su, uz gradonačelnika, prisustvovali i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te voditeljica Odsjeka za turizam u Uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Martina Bienenfeld.


Gradske vijesti - 2013.