clanak False

Rektor Sveučilišta Bocvane kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas potpisnike Sporazuma Sveučilišta Bocvane i hrvatskih institucija.

26.11.2013.

Uoči potpisivanja Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Bocvani, Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Dječje bolnice Srebrnjak, Specijalne bolnice Sveta Katarina i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi potpisnike Sporazuma.


Drago mi je da vas mogu ugostiti sa suradnicima dokazanim u struci koji će, uvjeren sam, suradnji pridonijeti znanjem, iskustvom i stručnim referencama – rekao je gradonačelnik zaželjevši gostima iz Afrike ugodan boravak u glavnome gradu Hrvatske.

Zahvalivši gradonačelniku na prijmu, rektor Sveučilišta Bocvana prof. Thabo Fako naglasio je da je znanje put u budućnost, te da je potreba za uključenjem svjetskih stručnjaka i znanstvenika u obrazovni sustav Bocvane doista velika, a Sporazumom o suradnji otvaraju se brojne znanstveno obrazovne mogućnosti.


Uz rektora Sveučilišta Bocvana, sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su Prof.dr. Željko Turkalj rektor Sveučilišta u Osijeku, Prof.dr. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakultata u Osijeku, dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo «Dr. Andrija Štampar», dr.sc. Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, te prof.dr. Dragan Primorac kao začetnik i koordinator suradnje.

Uz gradonačelnika, na sastanku su bili pročelnica Ureda za zdravstvo prof. dr.sc. Mirna Šitum, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević. 

 


Gradske vijesti - 2013.