clanak False

Info-punkt CIVITAS ELAN - Info-punkt ZET-a

Gradonačelnik Bandić danas je ispred Tehničkog muzeja predao ključeve Info-punkta projekta CIVITAS ELAN voditelju podružnice ZET-a Ivanu Toliću.
21.11.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić danas je ispred Tehničkog muzeja predao ključeve starih tramvajskih kola – Info-punkta projekta CIVITAS ELAN voditelju podružnice ZET-a Ivanu Toliću, te od danas stari tramvaj postaje Info-punkt Zagrebačkog električnog tramvaja. 

Kao i uvijek, građani su nam na prvom mjestu, a kroz ovaj Info-punkt osluškivali smo njihove prijedloge, sugestije i pritužbe te, shodno tome, i uz pomoć struke, javni gradski prijevoz unapređivali i usklađivali s održivim razvojem, istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši na trudu svim sudionicima projekta CIVITAS ELAN i Tehničkom muzeju. 

U okviru četverogodišnjeg Projekta, Grad Zagreb je s partnerima ZET-om i Čistoćom, Fakultetom prometnih znanosti, HŽ infrastrukturom, udrugama Bicikl i Odraz, uz koordinaciju Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, kroz ovaj Info-punkt organizirao 100-tinjak stručnih radionica, tribina, konferencija, izložbi i anketa, naglasila je pročelnica GU za strategiju Jadranka Veselić Bruvo. Tramvaj je, od rujna 2009., kada ga je otvorio gradonačelnik Bandić, posjetilo više od 21.000 građana, a sada, na kraju Projekta, predajemo ga ZET-u koji će nastaviti s aktivnostima vezanim za poboljšanje prometa, dodala je pročelnica. 

Aktivnosti vezane uz projekt CIVITAS ELAN dalje će se odvijati u prostoru ZgForuma i kroz razna događanja kao što su Europski tjedan mobilnosti i Zagrebački energetski tjedan. 

Podsjetimo, Projekt je sufinanciran iz sedmog okvirnog programa EU za istraživanje i razvoj, a cilj mu je bio poboljšanje kvalitete života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu, te promocijom i poticanjem održivih, čistih i energetski učinkovitih načina sudjelovanja u prometu.


Gradske vijesti - 2013.