clanak False

Gradonačelnik u posjetu Banjalučkoj biskupiji i Banja Luci

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, sa suradnicima, u službenom posjetu Banjolučkoj biskupiji i Banja Luci.

 

05.12.2013.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, sa suradnicima, u službenom posjetu Banjolučkoj biskupiji i gradovima Banja Luci i Bosanskoj Dubici.


Na upravo završenoj konferenciji za novinare koju su u biskupskom ordinarijatu zajedno održali biskup banjolučki Franjo Komarica i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a nakon susreta u Uredu gradonačelnika Banja Luke Slobodana Gavranovića najavljena je, među ostalim, suradnja dvaju gradova na korist tamošnje Hrvatske zajednice i Katoličkog školskog centra.


Zahvalivši gradonačelniku Bandiću na dolasku i potpori, biskup Komarica poručio je kako se nada da ovaj puta pomoć neće izostati. Naime, u izjavi za novinare nakon sastanka u banjolučkoj Gradskoj upravi kao važni projekti u kojima će sudjelovati Grad Banja Luka najavljeno je osvjetljavanje Katedrale, pomoć u prenamjeni objekata u domove umirovljenika i sufinanciranje Katoličkog školskog centra.


Također u zajedničkom posjetu Hrvatskoj zajednici koja koristi gradske prostore u centru Banja Luke, gradonačelnik Bandić je rekao da će u okviru svojih ovlasti i nadležnosti, ako drugi zakažu, pomoći da Hrvatska zajednica premosti financijske probleme zbog kojih se dovodi u pitanje njeno daljnje funkcioniranje. Na isti način pomoći će i Katoličkom školskom centru.


U nastavku programa slijedi posjet Bosanskoj Dubici, susret s načelnikom Općine i obilazak obnovljene župe. 


 


Gradske vijesti - 2013.