clanak False

14. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Obilježena je 14. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
10.12.2013.

 

U povodu 14. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na grobnici dr. Tuđmana na gradskom groblju Mirogoj. 

Nakon toga, u Institutu za hrvatsku povijest, održan je okrugli stol Haške presude Tuđmanovoj Hrvatskoj godinu dana nakon 16. Studenog 2012., u organizaciji Udruge za hrvatski identitet i prosperitet (HIP).
Na poziv predsjednika Udruge Davora Domazeta-Loše, Okruglom stolu prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić koji je, obraćajući se visokim uzvanicima, naglasio da je vrijeme za razumno i u duhu istine i pravde vrednovanje naše prošlosti, za progovaranje o našim velikanima i njihovim dosezima, zaslugama, ali i pogreškama: Kad je u pitanju lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, neosporno je kako postajemo svjesni njegove veličine kako vrijeme odmiče. 

Na Okruglom stolu, o utemeljitelju moderne hrvatske države dr. Tuđmanu govorili su admiral Davor Domazet Lošo, akademik Ivan Aralica, dr. Ivo Lučić, dr. Davor Marijan, dr. Ante Nazor i dr. Miroslav Tuđman.


Gradske vijesti - 2013.