clanak False

Zagreb ogledni primjer po pitanju skrbi i razvijanju socijalnih prava za sve ranjive skupine

Po pitanju skrbi i razvijanju socijalnih prava za sve ranjive skupine, Zagreb može biti ogledni primjer i za mnoge europske metropole
20.11.2013.

Po pitanju skrbi i razvijanju socijalnih prava za sve ranjive skupine, Zagreb može biti ogledni primjer i za mnoge europske metropole – zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Milana Bandića i pročelnice za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune s predsjednikom Europskog odbora za socijalna prava Vijeća Europe Luisom Jimenom Quesadom i voditeljem Odjela za Europsku socijalnu povelju Regisom Brillatom koji su došli u Gradsku upravu u društvu s predsjednikom Udruge Pragma Nedeljkom Markovićem

Visoki gosti u Zagrebu borave u povodu skupa „Revidirana Europska socijalna povelja – oživotvorenje socijalne države“ održanog jučer u organizaciji Udruge Pragma u prostorima kina Tuškanac.
 
Zahvalivši na dolasku i zaželjevši gostima ugodan boravak u Zagrebu, gradonačelnik Bandić ukratko je predstavio programe i postignuća grada na socijalnom planu s posebnim naglaskom na socijalnu pravednost i solidarnost, te socijalnu uključenost ranjivih skupina.
Zagreb živi multietičnost i multikulturalnost – zaključio je gradonačelnik dodavši: To su činjenice na koje smo ponosni, iako imamo još puno toga za napraviti, pred nama su novi kvalitetni projekti u kojima će kao i dosad, u prvom planu biti čovjek.

Naglasivši važnu ulogu gradova u implementiranju Europske socijalne povelje, predsjednik EU odbora za socijalna prava Vijeća Europe g. Gesada podvukao je, da za razliku od Zagreba, još uvijek ima lokalnih jedinica koje ne poštuju Povelju, a kao primjer je izdvojio nedostatnu socijalnu uključenost Roma. Pohvalivši Zagreb i na tom planu, visoki je gost zahvalio gradonačelniku Bandiću i njegovoj upravi na kontinuiranoj borbi za one kojima je to najpotrebnije, što će, rekao je, svakako prenijeti mjerodavnima u Vijeću Europe.


Gradske vijesti - 2013.