clanak False

Zagrebačka božićna jelka u Budimpešti

Grad Zagreb darovao je 14-metarski bor svom gradu prijatelju Budimpešti, a ukrašeno drvce krasit će za blagdane Karoly trg.

01.12.2013.


(www.zagreb.hr / HINA)
 
Kao izraz prijateljstva i dobre suradnje između glavnih gradova Mađarske i Hrvatske, ove je godine, nakon Beča, Rima i Berlina, zagrebačka božićna jelka zasjala u parku Gradske vijećnice u Budimpešti. 

Grad Zagreb darovao je 14-metarski bor svom gradu prijatelju, Budimpešti, a ukrašeno drvce krasit će za božićne i novogodišnje blagdane Karoly trg. 

"To je četvrta jelka koja se daje jednom od gradova prijatelja i nadam se da će ona dodatno rasplamsati plamen prijateljstva", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je gradonačelnik Budimpešte Istvan Tarlos zahvalio na drvcu, uključio rasvjetu na jelki i svima poželio sretne blagdane. 

Bor je ukrašen s više od pet stotina licitarskih srca, stakalaca, tradicijskih drvenih dječjih igračaka te čak pola kilometra lampica. 

Uz bogati prigodni program, folklorni ansambl Turopolje predstavio je građanima Budimpešte dio hrvatskih božićnih melodija i običaja.


Gradske vijesti - 2013.