clanak False

Sjećanje na Vukovar

Nakon povratka iz Vukovara, danas u 18,30h, počast Gradu heroju i ispred zgrade Gradske uprave.
18.11.2013.

 
Sinoć u Vukovarskoj: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara "I reći ću vam još samo jednu stvar, zapamtite Vukovar".

U nedjelju, 17. studenoga , kod križanja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zapalio je svijeću u spomen na žrtvu Grada Vukovara.

Nakon toga, na travnatoj površini kod raskrižja, gradonačelnik je prisustvovao tradicionalnom programu obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar" koji, i ove godine, organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske, u suradnji s udrugama i klubovima iz Domovinskog rata.


Jutros, u 4,20h sa zagrebačkog glavnog kolodvora put Vukovara krenuo "Vlak sjećanja na Vukovar":

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i svake godine, prisustvuje obilježavanju 22. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji se ove godine održava pod sloganom "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta".

Program je počeo u 4,20 sati, kada je s Glavnog kolodvora put Vukovara krenuo posebni poslovni vlak u organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Prema protokolu, gradonačelnik će u Vukovaru, prisustvovati memorijalnom programu koji počinje u 10,00 sati u Općoj bolnici Vukovar, nastavlja se kolonom sjećanja (Križni put) prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, molitvom, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz Spomen obilježje. U 13,00 sati, zagrebački gradonačelnik prisustvovat će Svetoj misi za sve pokojne i nestale.

 

 

Gradonačelnik Milan Bandić kod obitelji Milas u Lovasu

 

Oko 14,15 sati, gradonačelnik će posjetiti obitelj Milas u Lovasu kojoj je prošle godine pomogao da njihov sin Stipe zbog bolesti dobije asistenta u nastavi.

 

 

 

18. studeni, 18,30 sati ispred zgrade Gradske uprave : I reći ću vam još samo jednu stvar, zapamtite Vukovar

 

Nakon povratka iz Vukovara, paljenjem svijeća i podizanjem banera s natpisom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar", ispred zgrade Gradske uprave, Trg S. Radića 1, večeras u 18,30 sati, gradonačelnik Milan Bandić će još jednom, zajedno sa suradnicima, odati počast Gradu heroju i podsjetiti na njegovu žrtvu prije 22 godine.

 

 

 

 

 

 


Gradske vijesti - 2013.