clanak False

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića u zagrebačkoj Gradskoj upravi

Kao nastavak izvrsne suradnje, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas gradonačelnika Milana Bandića u Gradskoj upravi.
22.11.2013.


Kao nastavak izvrsne suradnje, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas gradonačelnika Milana Bandića i njegove suradnike u Gradskoj upravi, što je drugi takav posjet u povijesti Grada i Kaptola. Prvi puta kardinal Bozanić pohodio je Gradsku upravu u svibnju 2008. 

Drago mi je da sam danas ovdje, u središtu gdje se nastoji služiti građanima. Ovim posjetom još jednom iskazujemo spremnost za suradnjom s Gradom i Gradonačelnikom na dobrobit svih građana Zagreba - rekao je kardinal Bozanić pozdravivši pročelnike gradskih ureda, zavoda i službi. 

Na susretu koji je pripreman nekoliko mjeseci točke radnog dijela bile su: tijek obnove zagrebačke katedrale, izgradnja dječjih vrtića u Svetoj Klari, Kašini i Španskom te izgradnja vjerskih objekata u dijelovima grada u kojima oni nedostaju. Na sastanku su izričito spomenute lokacije na Savici, Španskom i Kajzerici koje su pred rješenjem. 

Zaželjevši dobrodošlicu kardinalu Bozaniću i pomoćnom biskupu zagrebačkom mons. Miji Gorskom sa suradnicima, gradonačelnik Bandić je naglasio da je sretan što je susret dogovoren u ovo predadventsko doba i još sretniji što koincidira s njegovim rođendanom. Dodao je da dolazak kardinala Bozanića u Gradsku upravu znači novi poticaj i podršku radu gradonačelniku i njegovu timu na dobrobit građana i u funkciji čovjeka. 

U znak sjećanja na susret u Gradskoj upravi, gradonačelnik Bandić i kardinal Bozanić razmijenili su prigodne poklone.


Gradske vijesti - 2013.