clanak False

Dani otvorenih vrata Matice umirovljenika Grada Zagreba

Zagreb je spoj mudre starosti i poletne mladosti, rekao je gradonačelnik Bandić na otvorenju manifestacije III. dani otvorenih vrata Matice umirovljenika.
26.11.2013.


Zagreb je spoj mudre starosti i poletne mladosti, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju dvodnevne manifestacije III. dani otvorenih vrata Matice umirovljenika Grada Zagreba, citirajući velikog hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića koji je na svoj 100. rođendan rekao Sve što sam naučio u životu, naučio sam iza pedesete godine

Drago mi je da ste se u ovako velikom broju okupili ovdje u Češkom domu, da ćete se u ova dva dana družiti i razmjenjivati iskustva,dodao je gradonačelnik, naglasivši da je zadaća Gradske uprave da umirovljenicima osigura što bolje uvjete za njihove radionice i druge aktivnosti, kako bi mogli razvijati svoje programe i što kvalitetnije živjeti. 

Uz posebnu zahvalu gradonačelniku Bandiću i gradskim službama za dugogodišnju podršku Matici umirovljenika Grada Zagreba i brigu o umirovljenicima, zahvalu predsjedniku Ivi Josipoviću na pokroviteljstvu, predsjednica Matice Marija Kalebota istaknula je da imaju dobre odnose sa susjednim zemljama i nacionalnim manjinama, da se kroz razne radionice bave očuvanje kulturne baštine, te informatički obrazuju. Sve što radimo, radimo zato da dokažemo društvu da nismo teret već da možemo doprinijeti zajednici, a vodi nas moto Znamo, hoćemo, možemo, dodala je predsjednica Kalebota. 

Tijekom Dana otvorenih vrata predviđen je bogat kulturno-umjetnički program, kreativne radionice, a moći će se i kupiti proizvodi koje izrađuju umirovljenici kao što su prigodne blagdanske čestitke, adventski vijenci, ukrasi za bor, te nakit, pleteni proizvodi i kačkani proizvodi.


Gradske vijesti - 2013.