clanak False

20. obljetnica Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu

U starogradskoj vijećnici, gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je svečanoj akademiji obilježavanja 20. obljetnice Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu.

 

10.12.2013.

U starogradskoj vijećnici, gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je svečanoj akademiji obilježavanja 20. obljetnice Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu gdje je ujedno i predstavljena knjiga Slobodana Langa Bijeli putpobjeda dobra u ratu.


Kako se moglo čuti, bila je to zajednička humanitarna povorka kruha i ljubavi sastavljena od liječnika, svećenika-franjevaca, novinara, vozača i običnih ljudi ujedinjenih u humanu misiju i pronositelje mira i dobra do napaćenog čovjeka, a koja je 10. prosinca 1993. godine na Dan ljudskih prava krenula put Bile i Bosne Srebrene, pod vodstvom Slobodana Langa i zapovjedništvom Hermana Vukušića.


Grad Zagreb ponosi se činjenicom da je u materijalnom, moralnom i organizacijskom, logističkom kao i u svakom drugom pogledu dao najveću vojnu i humanitarnu pomoć u obrani Domovine Hrvatske ali i napadnute prijateljske nam države Bosne i Hercegovine, istaknuo je gradonačelnik Bandić te nadodao kako Konvoj Bijeli put kao i Konvoj Libertas čuva uspomenu na ratno stradanje hrvatskog i bosanskog naroda, ali i na plemenitost onih koji su odlučili pomoći u vrijeme dok je bjesnio rat i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.


Gradske vijesti - 2013.