clanak False

Prijem za djecu stradalih novinara Domovinskog rata

Osamnaestu godinu zaredom, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas djecu poginulih novinara u Domovinskom ratu.

17.12.2013.

Osamnaestu godinu zaredom, uoči božićnih blagdana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi djecu poginulih novinara u Domovinskom ratu.


Primjetivši da djeca više nisu djeca, već odrasli ljudi, gradonačelnik Bandić naglasio je kako mu je iznimno drago što su i ove godine zajedno, iako u manjem broju nego inače: Čujem da neki imaju studentskih i poslovnih obaveza, a neki i roditeljskih! Dodao je i da su im njegova vrata i dalje uvijek otvorena.


Svaki put kad vidim branitelja, djecu poginulih, ja osjetim poniznost i zahvalnost, rekla je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, podsjetivši još jednom na žrtvu roditelja okupljene djece.


Gradonačelnik je djeci Žarka Kaića, Tomice Belavića, Gordana Lederer i Ane Milić Franjić, zahvalio na svemu što su njihovi roditelji učinili za našu domovinu te im je tom prilikom uručio poklon bonove Algoritma u vrijednosti 3.000,00kn. U ime djece Zdenka Purgara, Siniše Glavaševića i Ivana Maršića, bonove je preuzeo dugogodišnji organizator i inicijator susreta Božo Šimleša, zahvalivši gradonačelniku na održavanju ove tradicije.
Zahvalu gradonačelniku i Gradu Zagrebu uputio je i Marko Kaić, najmlađi od četvoro Kaića.


Uz gradonačelnika i pročelnicu Helfrih, sastanku su prisustvovali i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, te voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo. Gostima se pridružila i savjetnica predsjednika RH za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, predstavnik Hrvatskog sabora Mišo Munivrana te tajnik Hrvatskog novinarskog društva Vladimir Lulić.


Gradske vijesti - 2013.