clanak False

Gradonačelnikov apel navijačima

Vjerujem da će nogometaši Hajduka i Dinama, dati maksimum, da ćemo uživati u kvalitetnoj i fer utakmici, a da će ozračje na tribinama biti športsko i navijačko.
30.11.2013.

 U povodu održavanja prvenstvene utakmice između Dinama i Hajduka u Zagrebu 1. prosinca 2013., zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upućuje apel navijačima:

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi gosti,
dragi navijači Dinama i Hajduka!

U nedjelju popodne, na Maksimirskom stadionu, prisustvovati ćemo nogometnoj utakmici starih rivala, dvaju ponajboljih hrvatskih klubova.
Prilika je to da u ovo predblagdansko vrijeme stvorimo ambijent u kojem se uživa u nogometnoj igri, u kojem se gromoglasno navija za svoje, poštujući protivnike i nagrađujući pljeskom svaki dobar potez, bez obzira od koje ekipe dolazio.

Vjerujem da će nogometaši Hajduka i Dinama, dati maksimum, da ćemo uživati u kvalitetnoj, zanimljivoj i fer utakmici, a da će ozračje na tribinama i oko njih, biti pravo športsko i navijačko, ozračje koje promovira šport, druženje i toleranciju, ozračje koje iskri pozitivnom energijom i zajedništvom u vremenu kada nam je to i te kako potrebno.

Zato još jednom apeliram na sve navijače, na Zagrepčanke i Zagrepčane i naše goste, da u takvom ozračju, bodreći klub za kojeg navijamo i poštujući suparnike, pokažemo svoje pravo lice – lice gostoljubivoga, otvorenoga, kulturnoga i europskoga Zagreba kojega zajedno gradimo zadnjih 14 godina.
Ne dopustimo da ova utakmica bude zasjenjena bilo kakvim ekscesom koji bi bacio u drugi plan ono športsko i pozitivno, ono što nas veže i čini zajednicom.

Gradonačelnik Grada Zagreba
Milan Bandić


Gradske vijesti - 2013.