clanak False

EU projekt - Samozapošljavanje visokoobrazovanih žena

Predstavljen je projekt Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje nezaposlenih visokoobrazovanih žena.
05.12.2013.

U zgradi Gradske uprave predstavljen je projekt  Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja Grada Zagreba kojim Grad Zagreb i partneri, koristeći fondove Europske unije, pomažu nezaposlenim ženama da pokrenu vlastiti posao i kreiraju različite usluge u području čuvanja i brige o djeci. 

U ime gradonačelnika Grada Zagreba, okupljene je pozdravila njegova zamjenica Sandra Švaljek, naglasivši kako ovaj projekt slijedi svjetski trend rješavanja nezaposlenosti na lokalnoj razini, te kako je ovo samo jedan u nizu projekata lokalnog zapošljavanja. 

Cilj projekta je motivirati, educirati i osposobiti 45 nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba za samozapošljavanje kroz pružanje usluga čuvanja i brige o djeci. Budući da je u ožujku ove godine stupio na snagu Zakon o dadiljama kojim je omogućeno registriranje djelatnosti dadilje kao obrta, otvorene su nove mogućnosti samozapošljavanja. 

Kako se čulo, sudjelovanjem u projektu polaznice će unaprijediti svoje socijalne i komunikacijske vještine, steći znanja i poduzetničke vještine potrebne za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog posla, te će kroz brojne primjere nacionalne i međunarodne prakse upoznati mogućnosti i povlastice koje pruža samozapošljavanje. 

Pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov istaknula je kako će ovaj projekt pomoći sudionicama da se oslobode straha od neizvjesnosti koje nosi pokretanje posla i oslanjanje na vlastite snage. 

Grad Zagreb i partneri pozivaju sve zainteresirane nezaposlene visokoobrazovane žene s prebivalištem u gradu Zagrebu u dobi od 25 - 49 godina života, koje imaju završen studij predškolskog odgoja, te završenu 1., 2. ili 3. razinu visokog obrazovanja smjera: učiteljski, pedagoški, psihološki, edukacijsko-rehabilitacijski studij, studij socijalne pedagogije, studij logopedije, studij socijalnog rada i studij sestrinstva da se jave svojim savjetnicima za zapošljavanje u Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni Ured Zagreb radi prijave za sudjelovanje u projektu. 

Vrijednost projekta je 151.392,92 eura, od čega Europska unija osigurava 82,14 % ukupnih sredstava, dok preostali iznos osiguravaju Grad Zagreb (Ured za programe i projekte Europske unije) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Zagreb, Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o., Domom zdravlja Zagreb-Zapad, Obiteljskim centrom grada Zagreba, Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.


Gradske vijesti - 2013.