clanak False

Međunarodni Mjesec borbe protiv raka dojke / Javnozdravstvena kampanja Oživi me

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao je danas na Cvjetnom trgu akciju SVE ZA NJU i javnozdravstvenu kampanju OŽIVI ME.
18.10.2014.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove se godine na Cvjetnom trgu pridružio tradicionalnoj akciji SVE za NJU, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke.


Akciju organizira Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke SVE za NJU s ciljem skretanja pažnje na važnost prevencije i bolje skrbi za oboljele. Osim Centra za psihološku pomoć u akciji sudjeluju i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo DR. Andrija Štampar, koji ujedno predstavljaju svoje programe za sve oboljele žene.


Godišnje više od 900 žena umire od raka dojke, zato poručujem svim ženama da idu redovito na preglede i drže do svog tijela rekao je gradonačelnik Bandić.

 


Nakon toga gradonačelnik se na Cvjetnom trgu pridružio i javnozdravstvenoj kampanji OŽIVI ME, koju je organizirala Hrvatska kuća srca u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Udrugom StePP.


Riječ je o kardiopulmonalnoj reanimaciji koja za svrhu ima podizanje svijesti kod javnosti o važnosti srčanog zastoja, ranog prepoznavanja, provođenja neposredne reanimacije i važnosti sprečavanja iznenadne srčane smrti.


Kampanja se provodi putem web stranice, društvenih mreža, KPR aplikacije i javnih edukacija, a do sada su javne edukacije održane u Splitu, Zadru i Rijeci.


Gradske vijesti - 2014.