clanak False

Nova ambulanta u Novom Jelkovcu uskoro započinje s radom

17.05.2013.


U naselju Novi Jelkovec, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-istok Joso Škaro danas je preuzeo ključeve od novih prostorija ambulante koja će uskoro započeti s radom i ključeve automobila za potrebe patronažne službe. 

Ovom zdravstvenom stanicom naselje Novi Jelkovec, uz druge sadržaje – škole, vrtić, knjižnicu -koji su već zaživjeli, dobiva i kvalitetnu zdravstvenu skrb za svoje žitelje, naglasio je zagrebački gradonačelnik, te najavio da će se u sljedećim mjesecima, u suradnji s predstavnicima naselja, otkloniti svi nedostaci na koje se stanovnici žale i pojačati autobusna linija. 

Ravnatelj Joso Škaro istaknuo je da je ovo poseban dan za Dom zdravlja Zagreb-istok i za građane Novog Jelkovca, uz posebnu zahvalu gradonačelniku i gradskim službama što su omogućili da se i u ovom dijelu grada otvori zdravstvena stanica. 

Kako se čulo, u novim prostorima bit će smještene ordinacije opće zdravstvene djelatnosti (obiteljske), pedijatrija – zdravstvena zaštita dojenčadi i predškolske djece, stomatološka zaštite, zdravstvene zaštite žena i patronažna služba. Ambulanta je potpuno opremljena, određen je i liječnički tim, a započet će s radom nakon dobivanja suglasnosti od Ministarstva zdravlja, odnosno ishođenja minimalnih tehničkih uvjeta.


Gradske vijesti - 2013.