clanak False

Nova školska godina u novim objektima

02.09.2013.

Galerija fotografija

 

Vrtićka djeca i osnovnoškolci pomogli su danas, na prvi dan nove školske godine, gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću da presiječe vrpcu i time svečano otvori dvije nove pedagoške ustanove u naselju Vrbani – Dječji vrtić Vrbani III, te Osnovnu školu Alojzija Stepinca.

 

 

DV Kustošija – Vrbani III


Područni objekt Dječjeg vrtića Kustošija - Vrbani III, kombinirana je dječja ustanova u kojoj je smješteno 300-tinjak djece jasličke i vrtićke dobi u 12 odgojnih skupina (4 jasličke i 8 vrtićkih).


Najveća sreća su osmjesi djece – izjavio je gradonačelnik Bandić, te i ovom prilikom još jednom naglasio kako je svoj zagrebačkoj djeci osigurano mjesto u vrtiću, bilo u 60 gradskih ili u 47 privatnih vjerskih vrtića.


Uz zahvalu gradonačelniku na novom domu, od ravnateljice Silvije Grepl Šain moglo se čuti da je ovaj arhitektonski moderan vrtić, vrijedan 28,3 milijuna kuna, potpuno suvremeno opremljen, na dvije etaže, sa velikim dvorištem i posebnim igralištima za vrtićke i jasličke grupe.


Poseban pozdrav cijelom naselju, djeca su uputila na kraju svečanosti otvorenja - puštanjem šarenih balona u zrak.

 

 

OŠ Alojzija Stepinca – Vrbani III


Zaželivši školarcima sretan prvi dan škole, zagrebački gradonačelnik rekao je da je kvalitetna i moderna tehnološka gradnja imperativ koji se mora poštovati prilikom gradnje novih škola, a svi školski objekti starije gradnje trebaju – i biti će – adaptirani i obnovljeni. Osim toga, u cilju podizanja standarda edukacije, ali i doprinoseći kućnom budžetu obiteljima zagrebačkih osnovnoškolcima, Grad Zagreb osigurao je svima besplatne udžbenike.


Jedna od najmodernijih osnovnih škola u Hrvatskoj - Vrbani III formirana je kao nedjeljiva cjelina školskog i dvoranskog sklopa sa vanjskim sportskim terenima i terasama za nastavu na otvorenom, ukupnog kapaciteta 480 učenika. U školskoj godini 2013./2014., odgojno-obrazovni rad organizirati će se za 384 učenika (u 18 razrednih odjela od I. do VIII. razreda) u dvije smjene. Izgradnja škole sa opremom iznosila je 45,5 milijuna kuna.


Najveća nam je želja da djeca dolaze u školu s veseljem, a odlaze sa znanjem – izjavila je ravnateljica škole Nevenka Protega, te zahvalila gradonačelniku na svemu dosad učinjenom. Prvi dan škole najradosniji su dočekali prvašići, koji su nakon učiteljičine prozivke zauzeli mjesta u klupama, a već je najavljen i prvi roditeljski sastanak.Dječji vrtić i osnovnu školu posvetio je vlč. Mario Bičak, župnik župe Blagovijesti i namještenja Gospodinova.

 

Gradonačelnikov apel u povodu početka školske godine

 


Gradske vijesti - 2013.