clanak False

Novi Gradski vrt u Borovju

19.07.2013.


Projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba nastavljen je danas otvaranjem četvrtog Gradskog vrta, ovaj put na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, u naselju Borovje u Ulici I. gardijske brigade „Tigrovi“. Nova 63 Ugovora o korištenju vrtnih parcela, zadovoljnim korisnicima uručio je, kao i svaki put do sada, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Do sada smo, sa današnjim danom, uručili 429 Ugovora, a naš cilj je do kraja godine doći do brojke 1000, te se intezivno radi na pronalsku novih lokacija. Ovo je mjesto susreta, druženja, rekreacije, ali i mjesto popravljanja kućnog budžeta, te mi je drago da vlada tako veliki interes među našim sugrađanima, rekao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, parcele površine 50 m2 dodjeljuju se na temelju javnih poziva, a osim vrta u Borovju, građani se uzgojem hrane za osobne potrebe mogu baviti i u vrtovima u Klari (Čavoglavska ulica), Sopotu (Ulica Nikole Andrića) te u Sesvetama (Senjska ulica). Same površine su uređene i opremljene popratnim sadržajima kao što su sanduci za spremanje alata, komposteri, kante za otpad i spremnici za vodu.


Vezani tekstovi:

Otvoren prvi Gradski vrt

Još 90 vrtnih parcela za građane

Treći gradski vrt


Gradske vijesti - 2013.