clanak False

Prostori za Maticu umirovljenika Grada Zagreba

31.05.2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, predao je danas prostore u Zvonimirovoj 17 na korištenje Matici umirovljenika Grada Zagreba.

Nakon 40 godina podstanarstva, zahvaljujući prije svega gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi, napokon dobivamo prostore koje nam život znače. Uvjerena sam da će naš rad sada biti još kvalitetniji, na zadovoljstvo svih naših sugrađana treće životne dobi, rekla je predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Marija Kalebota.

Kako se čulo, Grad Zagreb je Matici dodijelio prostor površine 102 m2 s pravom korištenja dvorane površine 60 m2, a u uređenje prostora i dvorane uložio je približno 69.000,00 kuna.

Inače, Matica umirovljenika Grada Zagreba je neprofitna, nevladina organizacija osnovana s ciljem promicanja i zaštite prava umirovljenika na području Zagreba. Djeluje više od 60 godina u sustavu zajednice Matice umirovljenika Hrvatske, najstarije i najbrojnije organizacije umirovljenika u Hrvatskoj. Svojim članovima Matica omogućuje: uključivanje u kulturno-umjetnička društva, čime postaju aktivni članovi raznih sekcija (dramskih, glazbenih, plesnih, pjevačkih, kreativnih); jednodnevne i višednevne zajedničke izlete (edukativne i zabavne); program pomoći i samopomoći u kući; besplatne tečajeve za volontere, te za svladavanje poznavanja rada na računalu; besplatne pravne savjete; medicinska i druga predavanja te redovito mjerenje tlaka i šećera; organizirani odlazak na kulturna događanja i dr.


Gradske vijesti - 2013.