clanak False

Zajednica tehničke kulture Zagreba na konferenciji popularizacije znanosti

10.10.2013.

Protekli tjedan u Beogradu je održana Prva regionalna konferencija popularizacije znanosti i UNESCO škola novinarstva u znanosti. 

Predstavnici zajednica tehničke kulture grada Zagreba na čelu s predsjednikom Jadrankom Baturićem, Savez klubova mladih tehničara predvođeni sa tajnikom Mladenom Plazibatom te Udruga Hrvatske urbane mreže sa predsjednikom Krešimirom Čanićem aktivno su sudjelovali na ovoj konferenciji. UNESCO-voj školi o novinarstvu u znanosti prisustvovao je i v.d. predsjednika ogranka slobodnih novinara Hrvatskog novinarskog društva Mario Ćužić.

Prva regionalna konferencija popularizacije znanosti bila je najveći događaj te vrste u regiji u proteklih nekoliko desetljeća. Ova konferencija je bila najbolja promocija stručnjaka, praktičara, medija i promotora popularizacije znanosti koji su došli iz cijelog Svijeta kako bi podijelili iskustva u cilju jačanja veza između znanosti i društva u regiji.

- Oduševljen sam samom konferencijom, jedino sam razočaran što se nije održala u Zagrebu i učinit ćemo sve da se druga regionalna konferencija o popularizaciji znanosti održi u Zagrebu, jer Zagreb to može napraviti i zaslužuje jedan ovakav skup. – rekao je Jadranko Baturić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Zagreba.

Krešimir Čanić, predsjednik Udruge Hrvatske urbane mreže održao je predavanje o Popularizaciji znanosti u školama.

- Popularizacija znanosti u školama se mora provoditi među svim građanima od najranije dobi bez obzira na njihovo socijalni i mentalni status. U Beogradu smo prezentirali projekt Mala meteorološka radionica s predavanjem i plakatom. Cilj radionica je popularizacija znanosti, prvenstveno meteorologije na edukativan i zabavan način. – rekao je Krešimir Čanić.

Kroz Udrugu Hrvatske urbane mreže, prezentirali smo rad Saveza klubova mladih tehničara i Zajednica tehničke kulture. Na samoj konferenciji osim navedenih bili su prisutni Ivan Bello, Marko Bucić predstavnici udruge mladih tehničara Dankovec i Lana Banić i Claudia Šarc iz ORR – Svi smo protiv - rekao je Mladen Plazibat, tajnik Saveza klubova mladih tehničara.


Gradske vijesti - 2013.