clanak False

11. hodočašće zagrebačkih sportaša u Mariju Bistricu

30.04.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, i u društvu povjerenika Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijana Spehnjaka, te rektora Svetišta u Mariji Bistrici vlč. Zlatka Korena primio je danas u zgradi gradske uprave predstavnike zagrebačkih sportskih klubova.

Tema ovog radnog sastanka bila je organizacija tradicionalnog, 11. po redu, hodočašća sportaša Zagrebačke nadbiskupije u svetište Majke Božje Bistričke, koje će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja.

Gradonačelnik je naglasio da će Grad Zagreb i ove godine organizirati prijevoz za sportaše, inzistirajući iz godine u godinu na što boljoj organizaciji. To je potvrdio i vlč. Zlatko Koren, zahvalivši Gradu na pomoći i odličnoj koordinaciji svih sudionika hodočašća.
Trajni đakon Marijan Spehnjak predstavio je program hodočašća koje započinje Križnim putom u 17,00 sati, nastavlja se svetom Misom koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u 18,00 sati i završava druženjem sve veće sportske obitelji Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Hodočašću u jedno od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih marijanskih svetišta sudjelovat će i više od 200 nogometaša (seniora i juniora), te djelatnika i navijača GNK Dinamo – moglo se čuti od predsjednika Dinama Mirka Barišića.


Gradske vijesti - 2013.