clanak False

516 vrtnih parcela

Novih 85 ugovora o korištenju vrtnih parcela podijeljeno je danas u gradskim vrtovima na četiri lokacije: u Čavoglavskoj ulici podijeljeno je 18 novih ugovora, u Ulici Nikole Andrića 26, u ulici I. Gardijske brigade Tigrovi 29, a 12 ugovora podijeljeno je u Senjskoj ulici.
03.10.2013.

 

Novih 85 ugovora o korištenju vrtnih parcela podijeljeno je danas u gradskim vrtovima na četiri lokacije: u Čavoglavskoj ulici podijeljeno je 18 novih ugovora, u Ulici Nikole Andrića 26, u ulici I. Gardijske brigade Tigrovi 29, a 12 ugovora podijeljeno je u Senjskoj ulici.

Do sada smo podijelili 516 ugovora građanima koji su bili zainteresirani da spoje ugodno s korisnim i da zasade svoju hranu, začinsko bilje i cvijeće, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, te zadovoljnim sugrađanima podijelio nove ugovore, priručnike za vrtlarenje i sjemenje povrtnih kultura.

Kako se moglo čuti, zbog velikog interesa građana, u narednom periodu će se otvoriti još dva gradska vrta. Trenutno je u tijeku javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje u gradskom vrtu Sopot II (u nastavku postojećeg vrta na lokaciji ulice Nikole Andrića) koji traje do 15. listopada, nakon čega će prve sadnice moći zasaditi 70 novih korisnika.
Na proljeće sljedeće godine očekuje nas i gradski vrt u Stenjevcu, koji će se prostirati na 4,5 ha i na kojem će biti čak 400-injak parcela za podjelu.

Podsjetimo, parcele se dodjeljuju na dvije godine, uz mogućnost produljenja, a prednost imaju socijalno ugroženi građani. Tako se pri dodjeli 50m² obradivog zemljišta uzima u obzir broj članova kućanstva, prebivalište i njihova primanja. Prednost imaju oni koji se nalaze na burzi rada, primatelji socijalne pomoći te hrvatski branitelji, a da istodobno nemaju u svom vlasništvu, suvlasništvu ili zakupu neko drugo obradivo zemljište.


Vezane vijesti:

Uskoro gradski vrtovi

Otvoren prvi gradski vrt

Još 90 vrtnih parcela za građane

Treći gradski vrt

Dodjela novih parcela u gradskom vrtu u Klari

Dodijeljeni gradski vrtovi u GČ Novi Zagreb – istok

Dodjela novih parcela u gradskom vrtu u Sesvetama

Novi Gradski vrt u Borovju


Gradske vijesti - 2013.