clanak False

Advent u Zagrebu jedan od najljepših u Europi

Gradonačelnik je najavio bogata predblagdanska i blagdanska događanja u okviru manifestacije Advent u Zagrebu.
04.11.2013.

Advent u Zagrebu je napravio turistički bum, ljudi iz drugih atraktivnih turističkih mjesta dolaze u Zagreb zbog Adventa, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić. 

Ove godine sugrađane, turiste i slučajne prolaznike očekuje još bogatija predblagdanska i blagdanska događanja, koja počinju već sutra manifestacijom Martinje v' Zagrebu, u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Udruge Vinske ceste grada Zagreba. Vinari Zagreba i Zagrebačke županije predstavit će svoja vina i donijeti Zagrebu štih kleti iz prigorskih krajeva. 

Nakon toga, od 15. do 30. studenog, u zagrebačkoj kući, na središnjem gradskom trgu održat će manifestacija Okusi i mirisi Hrvatske, na kojoj će se prezentirati tradicijski specijaliteti i kuhinja iz šest hrvatskih županija.
 
I ove godine neće izostati tradicionalno paljenje prve adventske svijeće, 30. studenog na Jelačić placu, a istog dana paljenjem blagdanske rasvjete obilježit će se početak Zrinjevačke božične bajke. Raskošno dekoriran glazbeni paviljon postat će mjesto božićnih klasika i valcera, susreta i druženja.

Fuliranje kod uspinjače vratit će nas u tridesete godine Zagreba, sa gosponom Fulirom u glavnoj ulozi, Tomićeva će postati mali, interaktivni muzej tog doba. 

Jedan od Zagrepčanima najdražih trgova, Cvjetni, i ove će godine postati centar klasike i jazza, nastupa odličnih mladih glazbenika. Otkako je, na inicijativu gradonačelnika pokrenut prošle godine, naišao je na odličan odaziv i pohvale sugrađana i turista. 

Bogat program, u kojem svatko može naći nešto za sebe, uz bajkovito okićen grad u svim gradskim četvrtima i trgovima, razlog je da i ove godine Zagreb ima jedan od najorganiziranijih i najljepših Advenata u Europi.

Više informacija: www.adventzagreb.com


Gradske vijesti - 2013.