clanak False

Akcija oplemenjivanja Gradskog vrta Sopot

12.09.2013.


U okviru akcije Urbani vrtovi Zagreba, kojom će se oplemeniti i urediti zajednički dijelovi postojećih Gradskih vrtova, u sklopu kojih su građani ugovorom od Grada Zagreba dobili parcele na besplatno dvogodišnje korištenje, gradonačelnik Milan Bandić danas je korisnicima parcela Gradskog vrta Sopot predao na korištenje kućicu za alat s pripadajućom vrtlarskom opremom. 

Akciju organiziraju Grad Zagreb, dnevni list 24 sata i Radio Kaj, a svojim donacijama podupiru Zagrebačka pivovara, Pevec, Samoborka i tvrtka Zdrava krava. 

Drago mi je da smo ovom vrtu zajednički podigli standard, oplemenili ga sjenicom, toboganom za naše mališane i kućicom za alat, te popločali stazu, kako bi naši sugrađani imali bolje uvjete za uzgajanje povrća ali i ljepše mjesto za druženje, rekao je gradonačelnik Bandić. U suradnji s Agronomskim fakultetom, sljedeće ćemo godine organizirati natjecanje za najljepši vrt u Zagrebu, dodao je gradonačelnik, objavivši da i sam ima parcelu u Gradskom vrtu na Savici, te da će sudjelovati u utrci za najljepši vrt. 

Kako se čulo, ovo je prvi u nizu gradski vrt koji je, u sklopu akcije Urbani vrtovi Zagreba, uređen dodatnim sadržajima, a nakon njega uskoro slijedi i opremanje vrtova u Svetoj Klari, Borovju i Sesvetama. Trenutno se priprema zemljište za Gradski vrt Stenjevec koji će imati oko 400 parcela, a trebao bi biti gotov krajem rujna ili početkom listopada. Osim novog vrta u Stenjevcu, u tijeku je natječaj za 77 parcela na postojećim gradskim vrtovima. 

Predstavnici partnera i donatori Akcije na današnjoj su svečanosti izrazili zadovoljstvo što kroz ovaj Projekt pridonose održavanju tradicije, uzgajanju zdrave hrane i promociji zdravog života, kao i jačanju zajedništva među ljudima, te naglasili da je ovo samo početak. 

Za ovu prigodu, stručnjaci Agronomskog fakulteta organizirali su edukacijske radionice za građane.

Vezani tekstovi:

 

U Zagrebu 420 urbanih vrtova, na proljeće "cvjetna rapsodija"

 

Otvoren prvi Gradski vrt

 

Novi Gradski vrt u Borovju


Gradske vijesti - 2013.