clanak False

Akcije Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" na Jelačić placu

Na glavnom zagrebačkom trgu danas se održavaju tradicionalne akcije Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke.
25.09.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Barilović jutros su na glavnom zagrebačkom trgu otvorili tradicionalne akcije HGK-e Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke, na kojoj će tijekom današnjeg dana domaći proizvođači svoje proizvode ponuditi građanima Zagreba i turistima po povoljnijim cijenama. 

Čast mi je i zadovoljstvo što imamo priliku otvoriti akcije u kojima ove godine sudjeluje najveći broj izlagača do sada, njih preko 340 s više od 2000 proizvoda, rekao je predsjednik Luka Barilović. Hrvatski proizvođači istinski su junaci ovog vremena jer za opstanak i dobro poslovanje treba uložiti iznimno puno truda, treba biti uporan u prevladavanju mnogih prepreka, a osim što proizvode i promoviraju hrvatsko proizvode, ovi ljudi omogućavaju i nova radna mjesta, dodao je predsjednik HGK. 

Uz napomenu da je razvitak domaće proizvodnje bitan za razvitak gospodarstva u Hrvatskoj, Luka Barilović je naglasio da bi bilo dobro da kupnja domaćih proizvoda postane dio razmišljanja i ponašanja naših građana. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je Hrvatskoj gospodarskoj komori i njenom predsjedniku što su u zadnjih 17 godina ove akcije prerasle u nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značajem. Također, prema riječima gradonačelnika, gotovo 350 izlagača zaslužuje veliki pljesak i čestitke za proizvode koje su napravile njihove vrijedne ruke. Ako budemo više radili i bolje gospodarili, bolje ćemo živjeti, zaključio je gradonačelnik Bandić.
 
Podsjetimo, akciji Kupujmo hrvatsko u protekle četiri godine pridružen je i projekt Vrijedne ruke, kojem je cilj skrenuti pozornost na ljude koji svojim umijećem i znanjem proizvode ekološke i tradicijske proizvode, suvenire i rukotvorine u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima.


Gradske vijesti - 2014.