clanak False

Bandić: do polovice 2014. na Bundeku skateboard park

30.07.2013.

(Hina) - Do polovice iduće godine na Bundeku će 'niknuti' skateboard park, nadležnima ću uputiti pismo da odgode (rušenje Skate Sculpture), a Grad će osigurati logistiku kod njenog premještanja, tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sažeo današnji dogovor s predstavnicima Skateboard kluba Shpaolin.
 
U dvorištu Studentskoga centra (SC), bageri Zagrebačkog holdinga prošli su tjedan, po nalogu sanacijskog upravitelja Centra, srušili oko trećine Skate Sculpture - u daljnjem su ih rušenju spriječili skate aktivisti koji i dalje čuvaju skulpturu, te dobivaju brojne potpore. 

Ministricu graditeljstva i sanacijskog upravitelja SC-a pismom ću zamoliti da odgode (rušenje Sculpture), rekao je Bandić novinarima nakon sastanka s predstavnicima Shpaolina, napominjući da nema ovlasti za Studentski centar. 

Predstavnicima nadležnih gradskih ureda dao je zadaću već danas, sa 'skejterima' odu na Bundek i odrede gdje će biti park. 

Sredstva za izgradnju osigurat će se rebalansom gradskog proračuna, a o kojem je iznosu riječ, gradonačelnik danas nije mogao precizirati.
 
Novi sastanak najavio je već za mjesec dana, do kada bi trebali biti poznati lokacija i idejno rješenje parka.
 
Svakih 30 dana bit će briefing o tome što se napravilo, najavio je Bandić poručujući da je od danas "skateboard fan". 

Preduhitrio je moguće upite zašto se prije nije krenulo u izgradnju skateboard parka.
 
Da sam tako pametan to bi bilo davno napravljeno, rekao je gradonačelnik, navodeći da je već kod uređenja Bundeka postojala ideja o uređnju parka.
 
Skate aktivisti su od Studentskog centra prije sedam godina dobili prostor u dvorištu Centra, a ovih dana stiglo je rješenje da je skulptura bespravan objekt.
 
Predstavnici Skateboard kluba Shpaolin Marin Dundić i Kristojan Smok zahvalili su gradonačelniku što su nakon sedam godina sjeli za isti stol. 

Ističu da su 'skejteri' u SC-u napravili puno za kulturu skejtbordanja, ali i uličnu kulturu Grada, te da žele napraviti još i više. 

Podsjećaju da svaki europski grad ima skate park, a Bundek, kao potencijalnu lokaciju, drže dobrim rješenjem - blizu je centra grada i dobro je prometno povezan. 

 


Gradske vijesti - 2013.