clanak False

Biatlonac Dino Butković kod gradonačelnika

30.07.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas, u zgradi Gradske uprave, mladog biatlonca Dinu Butkovića, koji je na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u ljetnom biatlonu u Italiji osvojio srebrnu i brončanu medalju.

Dvadesetjednogodišnjak iz Sungera, sela iz okolice Mrkoplja, član je Biatlon kluba Jarun i stipendist Zagrebačkog biatlonskog saveza. Novi su uspjesi samo potvrda njegovog velikog talenta, koji je hrvatska javnost prvi put zamijetila početkom ove godine kada je na Svjetskom juniorskom biatlonskom prvenstvu u Austriji u utrci na 15 kilometara osvojio srebrnu medalju.

Osim sa svojim rezultatima, Dino je gradonačelnika Bandića upoznao i sa problemima s kojima se susreće trenirajući taj mali sport za velike rezultate.

Čestitavši mu na najnovijim uspjesima, gradonačelnik Bandić, obećao je pomoći Dini u financiranju njegovog školovanja te pronalasku primjerenog smještaja, jer kako je istaknuo - Pored sportskih uspjeha, ni obrazovanje se ne smije zapostaviti.

Prijemu su prisustvovali zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, zatim Dinin otac Ivan Butković, trener Dragan Nikolić, kao i načelnik općine Mrkopalj Ivica Padavić, te predsjednik Biatlonskog saveza Hrvatske Nikola Županić i tajnica Biatlonskog saveza Grada Zagreba Vlatka Županić.


Gradske vijesti - 2013.