clanak False

Cvijeće za znamenite žene

Uoči blagdana Svih Svetih, na gradskom groblju Mirogoj,gradonačelnik Milan Bandić zapalio je svijeće na grobovima znamenitih književnica i umjetnica.
30.10.2013.

Uoči blagdana Svih Svetih, na gradskom groblju Mirogoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa zamjenicom Vesnom Kusin, suradnicima i predstavnicima Udruge cvjećara Grada Zagreba Ljubičica i drugih udruga, zapalio je svijeće i položio cvijeće na grobovima žena koje su dale veliki doprinos na području hrvatske književnosti i umjetnosti – opernih pjevačica Milke Trnine i Zinke Kunc, književnica Ivane Brlić Mažuranić i Marije Jurić Zagorke, te glumice Ljerke Šram.

Obilazak posljednjih počivališta znamenitih žena završio je kod grofice Klotilde Buratti rođ. Vranytzani Dobrinović koja je 1912. darovala Gradu reprezentativnu gornjogradsku palaču Dverce.

Grobove je u povodu blagdana Svih Svetih cvijećem ukrasila Udruga Ljubičica te predstavnici udruga cvjećara koji sudjeluju u prigodnoj prodaji u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu.

Vezani tekstovi: Cvijeće za pjesnike


Gradske vijesti - 2013.