clanak False

Dajmo djeci korijene i krila

19.09.2013.



Današnjom podjelom tradicijskih drvenih igračaka mališanima iz dječjeg vrtića Kustošija, podružnica Vrbani III, počeo je na području grada Zagreba veliki odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila. 

Cilj projekta je očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra koji je na listi UNESCO-a, a provode ga Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. 

Komplet od 30 igračaka je ravnateljici vrtića Kustošija Silviji Grepl Šain dodijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši pritom kako upoznavanjem najmlađih s vrijednošću i značenjem hrvatske kulturne baštine čuvamo i naš nacionalni identitet.
Namjera je organizatora obići sve zagrebačke vrtiće, dječje domove i dječje bolnice i upoznati naše najmlađe sugrađane s igračkama s kojima su se igrali naši djedovi i bake kao i s ekološkim kvalitetama proizvoda od drva.

Akciji su se pridružile i Narodne novine d.d., pa su djeca dobila i posebne poklone – pribor i papire za crtanje. Na kraju male svečanosti mališane je razveselila predstava zagrebačke udruge Laboratorij zabave.


Gradske vijesti - 2013.