clanak False

Dan Udruge invalida rada Zagreb

27.09.2013.

 
Proslavom i tematskom konferencijom, Udruga invalida rada Zagreb obilježila je danas svoj Dan, uz prisustvo počasnog predsjednika – gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.


Najavivši pripremu Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2015. do 2019., gradonačelnik je pozvao prisutne da pomognu u izradi svojim komentarima i prijedlozima jer čak oko 11% naših sugrađana čine osobe s invaliditetom. Također, podsjetio je da Gradska uprava stalno radi na integraciji invalida u društvo, a kao još jedan dokaz tomu, naveo je i Europsku nagradu za mobilnost za 2012. godinu koju je dobio Zagreb.


Nakon minute šutnje u sjećanje na preminulu predsjednicu Udruge Mariju Topić, novi predsjednik UIR Zagreb Zlatko Bočkal, pozdravio je sudionike konferencije uz posebnu zahvalu gradonačelniku Bandiću na suradnji i velikoj potpori koju svim osobama s invaliditetom, a ne samo Udruzi, kontinuirano pruža Grad Zagreb. Uz to, naglasio je i važnost preventivnog djelovanja kako bi invalida rada bilo što manje.


Udruga invalida rada Zagreb, osnovana 1966., broji gotovo 11.000 aktivnih članova, te ju to čini jednom od najvećih udruga osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.


Gradske vijesti - 2013.