clanak False

Dani Orisa 2013. u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas u Lisinskom dvodnevni međunarodni simpozij Dani Orisa 2013.
19.10.2013.


U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je započeo dvodnevni međunarodni simpozij arhitekture Dani Orisa 2013., koji je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Prvi Dani Orisa održani su 2001. i od tada se svake godine u Zagrebu, na Međunarodnom simpoziju u organizaciji ORIS – Kuće arhitekture, okuplja ono najbolje i najsuvremenije iz svjetske arhitekture, naglasio je gradonačelnik Bandić, čestitajući arhitektu Andriji Rusanu i njegovom timu na svjetski priznatoj manifestaciji koja okuplja inozemne i domaće stručnjake iz područja arhitekture, urbanizma, dizajna, građevinarstva i drugih komplementarnih struka. 

Grad Zagreb je grad duge urbanističke tradicije, napomenuo je zagrebački gradonačelnik, stoga veliku važnost dajemo i tradiciji i budućnosti planiranja. Svjesni važnosti koju arhitektura i urbanizam imaju, oni su glavni čimbenici u razvojnoj strategiji Grada Zagreba – ZagrebPlanu. 

Vjerujem da će ovaj susret, kao i prethodni, biti poticaj za nove ideje i ostvarenja od kojih će se neki realizirati i na našim prostorima, poticaj i ohrabrenje za arhitektonsku i graditeljsku struku u Hrvatskoj, čiji je napredak trenutno usporen zbog gospodarske krize, dodao je gradonačelnik, uz želju da gosti sa sobom ponesu najljepše uspomene iz Zagreba.


Gradske vijesti - 2013.