clanak False

Dani tehničke kulture na Bundekfestu

09.09.2013.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je večeras Dane tehničke kulture Zagreba, manifestaciju koja se u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture održava u sklopu Bundekfesta.  

Manifestacija se održava drugu godinu za redom s ciljem prezentacije sadržaja kojima se bavi tehnička kultura u Zagrebu, a na njoj sudjeluje 14 strukovnih saveza i šest samostalnih udruga okupljenih u ZZTK.

Predsjednik ZZTK Jadranko Baturić najavio je da će se Dani tehničke kulture Grada Zagreba održavati i sljedećih godina te posebno istaknuo kako je dokazano da učenici koji pohađaju tečajeve imaju više ocjene, a čak 80 posto učenika koji prođu tehničku kulturu završe visoko obrazovanje ili doktoriraju. Gradonačelnik je pak istaknuo da će Grad uvijek podupirati održavanje i afirmiranje onih manifestacija koje promiču tehničku kulturu, nove vještine, inovacije...

Cilj manifestacije je skrenuti pozornost na bogatstvo sadržaja koji nudi tehnička kultura za korisno i kreativno provođenje slobodnog vremena tijekom kojega djeca i mladi imaju priliku usvojiti znanja i steći korisne vještine koje će im obogatiti život i uvećati sposobnosti, a možda će im one, kako se moglo čuti od nekih starijih generacija, biti putokaz za odabir životnog zanimanja.

Izbor iz svih područja djelatnosti Zagrebačka zajednica tehničke kulture predstavljat će sve do 12. rujna, zatim 13. i 14. rujna slijedi 15. Zagreb Radio Fest, manifestacija u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza, a na sam dan zatvaranja Bundekfesta, 14. rujna, dodijelit će se i prestižna gradska nagrada tehničke kulture Dr. Oton Kučera za 2012. i 100 darovnica za računala namijenjena djeci slabijeg socijalnog statusa.


Gradske vijesti - 2013.