clanak False

Djeca otputovala u Veli Lošinj i Novi Vinodolski

29.07.2013.


Usprkos ranojutarnjim satima, sedma grupa djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, u veselom raspoloženju uputila se, sa južne strane maksimirskog stadiona, na sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Zlatokrila u Velom Lošinju.

Djecu, njih 30, uz roditelje ispratio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da je ponosan što zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji u organizaciji Grada Zagreba priliku da odu na more dobivaju i oni koji si to inače ne bi mogli priuštiti.

U popodnevnim satima, gradonačelnik je poželio sretan put i ispratio na more i treću grupu djece hrvatskih branitelja koja će boraviti u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom.
Ljetovanje obuhvaća punu pansionsku uslugu, 24 – satnu medicinsku skrb, stručni pedagoški rad i nadzor, te odgojne, obrazovne, sportsko – rekreativne i zabavne sadržaje.

Podsjetimo, Grad Zagreb već trinaestu godinu za redom, organizira besplatno sedmodnevno ljetovanje za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djecu branitelja i djecu i osobe s poteškoćama u razvoju, te na taj način omogućuje ljetovanje za oko 3.000 djece.


Gradske vijesti - 2013.