clanak False

Doček nove 2013. godine

01.01.2013.

Doček na glavnom gradskom trgu

Prenoćište / Hitna pomoć / Vatrogasci / Policija / KBC Sveti Duh


Zagreb je 2013. dočekao na trgovima i ulicama uz raznovrstan program, dobro vrijeme i u odličnom raspoloženju. Uz velebni vatromet, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem, zadnje minute stare odbrojavali su sugrađani i njihovi gosti na prepunom Trgu bana Jelačića.

Kao i ranijih godina, prije ponoći gradonačelnik je posjetio beskućnike u prenoćištu Dobri Dom u Velikoj Kosnici, te obišao Hitnu pomoć, vatrogasce i policiju, dežurne službe koje na svu sreću nisu imale ozbiljnijih intervencija. Uz pokoju iznimku, Silvestarska noć prolazila je dostojanstveno u znaku radosti i iščekivanja. Najviše je posla, iako manje nego ranijih godina, bilo za djelatnike Hitne pomoći i to ponajviše u vezi s kroničnim bolesnicima. Do gradonačelnikova posjeta, vatrogasci su imali nekoliko dojava manjih zapaljenja na kontejnerima, a policija je, također, imala tek par intervencija zbog narušavanja reda i mira.

Minutu i tri minute iza ponoći u OB Sveti Duh, došli su na svijet Matej i Dino, prvorođene bebe u 2013. Gradonačelnik je donio cvijeće sretnim majkama Danijeli i Amiri, a kako se moglo čuti, na Svetom Duhu tijekom 2012. rođeno je više od 3000 djece, što ovu bolnicu svrstava u treću u Hrvatskoj po broju novorođenčadi.


Gradske vijesti - 2013.