clanak False

EBRD donira novac za konzultacije oko podzemne garaže u Klaićevoj

17.05.2013.

 

 

(Hina) - Radi realizacije projekta gradnje podzemne garaže s pratećim sadržajima kod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj ulici danas je u zagrebačkoj Gradskoj upravi potpisan ugovor o konzultantskim uslugama između Rebel grupe i Grada Zagreba, te ugovor kojim Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) donira novac za konzultacije - od strukturiranja i pripreme tendera u javno-privatnom partnerstvu do završetka izgradnje.


Ispod srednjoškolskog igrališta, na 20 tisuća četvornih metara, izgradit će se tri podzemne etaže s 599 garažnih mjesta i podzemnim prijelazom za Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici. Bit će tu i trgovine i sportski sadržaji, a uredit će se i sadašnje srednjoškolsko igralište s atletskom stazom, rekao je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.
Projekt je, kako navodi, vrijedan 40 milijuna eura, a tender će biti dovršen do kraja godine kako bi se moglo ići u natječaj za izvođača radova. Podsjetio je i da je Gradska uprava za taj projekt na lokaciji Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga skoro godinu dana tražila odluku zagrebačke Gradske skupštine.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u ime Grada potpisao ugovore, izrazio je žaljenje što projekt nije krenuo ranije jer bi, rekao je, garaža već bila gotova.
"U novom skupštinskom sazivu učinit ćemo sve da projekt bude završen što prije i što kvalitetnije", dodao je, poručivši kako je potpora EBRD-a dokaz da Grad Zagreb radi s najboljima.


Direktorica EBRD Hrvatska Zsuzsanna Hargitai navela je da su iz te banke dosad uložili 150 milijuna eura u prioritetne projekte Grada Zagreba, a osigurali su i milijun eura za pripremu projekata poput podzemne garaže kod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj.


Gradske vijesti - 2013.