clanak False

Ekološka radionica za Rome

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Ekološku radionicu za Rome koju pod pokroviteljstvom Gradonačelnika provodi GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj u suradnji s udrugom Roma Ne boj se – Madara.
12.11.2013.


Jako sam iznenađen odličnom organizacijom i ekološkoj osviještenosti ovih mladih ljudi,
rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon posjeta Ekološkoj radionici za Rome koju pod pokroviteljstvom Gradonačelnika provodi GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj u suradnji s udrugom Roma Ne boj se – Madara

Projektom Ekologija i zdravo življenje educiraju se Romi u pitanjima očuvanja okoliša i gospodarenja otpadom, a kako se moglo čuti, osvješćuju se oni od najmlađe do najstarije dobi. Edukacija je također, važan segment u koncepciji gospodarenja otpadom. 

Danas vlada percepcija ljudi da su Romi problem, ali oni su rješenje i ja poručujem svima da nastave ovim putem kojim je krenuo i predsjednik Udruge Madara Muhamed Zahirović. On ima ljude i ideje koje su u interesu grada, on odgaja mlade ljude da gradu budu korisni, rekao je gradonačelnik te najavio kako će gospodinu Zahiroviću za zasluge u ekološkom osviještavanju dodijeliti Medalju Grada Zagreba. 

Nakon što je od Udruge dobio Zahvalnicu za pokroviteljstvo, gradonačelnik Bandić je najavio da će prije Božića i Nove godine posjetiti najugroženije romske obitelji u gradu te im u prigodi nadolazećih blagdana podijeliti simbolične pakete.


Gradske vijesti - 2013.