clanak False

Erste plava liga

05.06.2013.


Zaželjevši učenicima sportsku sreću i uspjeh na natjecanju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, danas, na stadionu ŠRC Svetice predzadnje kvalifikacijsko natjecanje Erste plave lige.

Učenici i učenice, njih 600-tinjak, natjecali su se u trkačkim disciplinama, skoku u dalj i u vis te bacanju vortexa, a dvoje najboljih u svakoj disciplini steklo je pravo za finalno natjecanje, koje će se održati 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najvećeg atletskog događaja u Hrvatskoj – međunarodnog mitinga Borisa Hanžekovića.

Organizator ove atraktivne i ambiciozne manifestacije, koja se održava pod motivirajućim sloganom „Brže. Više. Jače.!“ je Hrvatski atletski savez, a generalni pokrovitelji su Erste banka i Erste Plavi mirovinski fondovi. Natjecanje je namijenjeno svim učenicima od trećeg do šestog razreda, a zastupljeno je sedam disciplina - 60m, 100m, 300m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg (učenice) i 3kg (učenici) te vortex. Kvalifikacijska natjecanja održavaju se u svibnju i lipnju u sedam najvećih hrvatskih gradova - Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu.


Gradske vijesti - 2013.