clanak False

Gradonačelnik o nevremenu

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da u Zagrebu uslijed jakog nevremena, osim materijalne štete, na sreću nema ozlijeđenih.
11.11.2013.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da u Zagrebu uslijed jakog nevremena, osim materijalne štete, na sreću nema ozlijeđenih i da su sve nadležne ekipe na terenu, a na pitanje tko je kriv što su grane zatrpale gradske prometnice Bandić je odgovorio kako je "on uvijek kriv za sve pa je tako i u ovom slučaju". 

"Ja sam kriv kad se mačka popne na krov i kad padaju grane. Ako padne koje slablo, zasadit ćemo tri nova. No, dao Bog da nitko ne strada", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi te najavio da će osobno obići sve neuralgične točke zajedno s pročelnikom Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavlom Kalinićem.

Najavio je da će se, bude li potrebno, otvoriti javne garaže gdje bi se automobili mogli skloniti, no zasad nisu željeli raditi paniku.

Na konferenciji za novinare rečeno je da nema elemenata za proglašenje elementarne nepogode te da će štetu na oštećenim autima ili krovovima kuća snositi osiguravajuća društva.

Kalinić je izvijestio da su od jutra na terenu ekipe zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe te da su im se pridružila i dobrovoljna vatrogasna društva na zagrebačkom području, jer je velik broj poziva građana i intervencija.

Izvijestio je kako je najveća šteta na Paromlinu gdje su se, uslijed nevremena, srušila dva zida i ogrebano je nekoliko automobila o čemu policija obavlja očevid. Osim toga, u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" jak vjetar je odnio dio krova pa je šest učionica navlaženo, vatrogasne ekipe skidaju pokidani krovni lim, a nastava će se odvijati skraćeno. Na Sljemenu je zatvoren promet jer se zaglavilo vozilo šumarije.

Na terenu su i ekipe Holdingovih podružnica Zrinjevca, Zagrebačkih cesta i Čistoće koje čiste i uklanjaju grane i drveće s gradskih prometnica, a u pripremi su i postrojbe civilne zaštite. No, kako se vrijeme smiruje, vjerojatno neće biti potrebe za njihovom intervencijom.


Gradske vijesti - 2013.