clanak False

Gradonačelnik u Kući sv. Josipa

08.01.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, jutros je posjetio djecu u Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu i darovao im blagdanske darove, računalo, igračke i slatkiše.

Darivati druge i biti darivan najveći je Božji dar čovjeku – rekao je gradonačelnik Bandić tom prilikom, napomenuvši da je naša dužnost brinuti za sve one osiromašene, zaboravljene, potrebite, te da ova Gradska uprava s njim na čelu nikad nije, niti će to zaboraviti. Gradonačelnik se, također, zahvalio svim časnama i djelatnicima koji se u Kući brinu za mlade i koji su im uvijek tu kada im nešto zatreba.

Predstojnica Kuće sv. Josipa, časna sestra Katarina Pišković zahvalila je u ime djece gradonačelniku Bandiću na posjetu. Hvala Vam što unatoč natrpanom rasporedu uvijek nađete vremena za nas, što nas podržavate i što u vama uvijek imamo veliku potporu. Zahvaljujemo Bogu za sve vas jer prepoznajemo u vama osobe koje žele promicati vrednote i širiti ljubav prema životu i čovjeku, posebno onom malenom, a upravo se se u malenom krije velika snaga. Sestra Pišković također se zahvalila na donaciji 35,000 tisuća kuna, prikupljenih na tradicionalnoj predbožićnoj kavici u organizaciji zagrebačkog gradonačelnika i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koja je iskorištena za sanaciju krova.

Prema riječima sestre Pišković, Kuća ima dugu povijest, a časne se o djeci brinu od 1918. Naša utemeljiteljica majka Marija Terezija nam je rekla da želi da mi ne budemo djeci odgajateljice nego majke, zaključila je sestra Pišković naglasivši da časne sestre žele djeci koliko je god to moguće zamijeniti obitelj.

Kako se čulo, u Kući sv. Josipa časne skrbe o 29 štićenika, jedanaestoro djece pohađa osnovnu školu, devet srednju, šest fakultet, dvoje mladih traže posao, te je jedna djevojčica predškolske dobi.

Susret je kao i svake godine protekao u radosnoj atmosferi, ovaj put i uz zvukove tamburice u izvedbi mladih štićenika Kuće, koje su kupljene sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom prije dvije godine u kojoj je i gradonačelnik Bandić sudjelovao. Svojom sjajnom izvedbom mladi su pokazali da se akcija definitivno isplatila, a u znak zahvale za dugogodišnju potporu štićenici su gradonačelniku darovali kristalnog anđela da ga čuva i podsjeća na njih.


Gradske vijesti - 2013.