clanak False

Gradonačelnikov apel sugrađanima

14.01.2013.



S lopatom u ruci, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas ispred svoga stubišta u Bužanovoj ulici apel sugrađanima da čiste snijeg ispred svojih zgrada i veža, da ne voze bez zimske opreme, te da pomognu jedni drugima koliko je god to moguće u ovim zimskim uvjetima:



Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, poštovani sugrađani,


S obzirom na obilan snijeg koji od jučer pada gotovo bez prestanka molim vas i pozivam da se u okviru svojih mogućnosti, ali i u skladu s obavezama koje proizlaze iz Odluke o komunalnom redu, uključite u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim prometnicama.

Na temelju Odluke o komunalnom redu Grad je obavezan ukloniti snijeg i led sa svih javnih površina što se upravo i čini prema prioritetima rada nadležnih službi, a prvenstveno Zimske službe.

Jednako tako, prema Odluci o komunalnom redu i građani su dužni ukloniti snijeg i led na pločnicima uz svoje zgrade, baš kao i korisnici poslovnih prostora, kioska, prodavaonica…

Prema prognozama, padaline mogu trajati i sljedećih dana, pa se moramo na to pripremiti i tome prilagoditi. Naoružajmo se strpljenjem i dobrom voljom, svojim primjerom pokažimo solidarnost i brigu za slabije. Pomognimo drugima, susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni.

Uvjeren sam, dragi sugrađani, da ćemo zajedno pridonijeti da naš grad i u ovim uvjetima funkcionira normalno, naravno, primjereno vremenskim okolnostima. 


Pogledajte snimke:

http://www.zagrebonline.hr/gradonacelnik-cisti-ispred-svog-ulaza-i-poziva-sve-zaprepcane-da-ucine-isto-video/


Gradske vijesti - 2013.