clanak False

Gradonačelnikova presica

28.08.2013.


(www.zagreb.hr / INFOPUNKT)

Kao i svaki put uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić u zgradi Gradske uprave, održao je redovnu konferenciju za novinare Akti gradonačelnika. 

Na početku konferencije, gradonačelnik je najavio novost u prijenosima sjednica Skupštine koje će od sutrašnje biti direktno prevođene na znakovni jezik. Izvršna direktorica Saveza gluhih i nagluhih osoba Mirjana Juriša pohvalila je senzibilnost gradonačelnika prema osobama s oštećenjem sluha, te zahvalila na ovoj vrijednoj inicijativi. Dodala je također da je Zagreb prvi grad koji uvodi ovakve prijenose, te izrazila nadu da će tim putem krenuti drugi hrvatski gradovi.

 

Na novinarsko pitanje o aktualnom problemu Holdinga, odnosno „čistkama“ , gradonačelnik je odgovorio kako se ne provode čistke, već u Holdingu treba podvući crtu i napraviti red.

Također je naglasio da ga trenutno najviše zanima sanacija stanja u Holdingu, na čemu već neko vrijeme radi tim ljudi u kojemu je i njegova zamjenica Sandra Švaljek, te da će se kroz nekoliko mjeseci vidjeti rezultati. Potvrdio je i najave da će neke od cijena komunalnih usluga biti niže, ponajprije gradskog prijevoza i parkiranja, o čemu će se govoriti na Skupštini.

Komentirajući „halo“ zaposlenja, gradonačelnik je rekao kako su ona protuzakonita budući da su se od 2009. zapošljavali novi ljudi, unatoč njegovu nalogu da se to ne čini. Najavio je i smanjene plaća u Gradskoj upravi, uključujući i svoju, uvođenjem razreda – onima s manjom plaćom, primanja će se smanjiti manje, odnosno onima s najvećom će se plaće i najviše smanjiti.

 

Na novinarsko pitanje hoće li netko u Zagrebačkom holdingu snositi i kaznenu odgovornost zbog velikih gubitaka i lošeg poslovanja, gradonačelnik je rekao da će, budu li imali naznaka za kakvu drugu odgovornost, to uputiti nadležnim institucijama.

 


Gradske vijesti - 2013.