clanak False

Gradske stipendije za učenike i studente s invaliditetom i slabijeg socijalnog statusa

Učenici i studenti s invaliditetom i slabijeg socijalnog statusa dobili su stipendije Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2013./2014.
09.04.2014.


U gornjogradskoj palači Dverce danas je na prigodnoj svečanosti Stipendiju Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2013./2014. dobilo 20 učenika i studenata s invaliditetom (10 učenika i 10 studenata), te 45 učenika i studenata iz obitelji slabijeg socijalnog statusa (23 učenika i 22 studenata), a još 22 učenika i studenata s invaliditetom nastavljaju s korištenjem stipendije. 

Ovo je sedmi put zaredom kako smo se okupili zbog dodjele ove vrste stipendija. U tih sedam godina dodijelili smo ih oko 350, a svake godine se broj stipendista povećava za 5-10%, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti. U ovo krizno vrijeme svaka kuna dobro dođe, a i naša je zadaća da brinemo o mladima, pogotovo onima kojima je pomoć i podrška potrebna, dodao je gradonačelnik, zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem školovanju u kojem će im, kako je istakao, ova stipendija biti dodatna potpora. 

U ime učenika i studenata gradonačelniku Bandiću i resornim službama na stipendijama se zahvalio student Marko koji je, između ostalog, izrazio nadu da će oni svojim uspjehom opravdati povjerenje. 

Grad Zagreb u svojoj lepezi dodjele stipendija posebnu pažnju i brigu posvećuje mladim osobama s invaliditetom i onima iz obitelji slabijeg socijalnog statusa, napomenula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, dodavši da je iznos mjesečne stipendije za učenike 1.289,20 kuna, a za studente iznosi 1.927,80 kuna. Ove je godine za ove dvije kategorije učenika i studenata Grad izdvojio za stipendije 1.840,000,00 kuna, a u proteklih sedam godina stipendirano je 117 učenika i studenata s invaliditetom i 220 iz obitelji slabijeg socijalnog statusa.


Gradske vijesti - 2014.